petek, 30. november 2007

Santa Ana



Mejni prehod med Guatemalo in El Salvadorjem sem preckal preko San Cristobal-a, samo z vstopnim zigom od Guatemale, ki mi omogoca 90-dnevno bivanje tako v Guatemali, El Salvadorju, Hondurasu in Nikaragvi. Takoj cez mejo je na lokalni avtobus prisel oborozen varnostnik in izmed treh tujcev je pregledal samo mene, zlasti mojo prtljago. To se v Salvadorju dogaja zelo pogosto zaradi varnosti, saj zaradi pred kratkim koncane drzavljanske vojne tukaj vidis najvec orozja v Centralni Ameriki, posamezne ulice v Santa Ani pa imajo celo table, ki opozarjajo, da je v posameznih predelih prepovedano nositi orozje. Santa Ana nas je lepo pozdravila z velicastnim ognjemetov, saj se je v nedeljo ravno koncal glasbeni festival. Po doglem iskanju s pomocjo taksista smo le uspeli najti primeren hostel, saj posamezni, ki so objavljeni v Lonely Planetu ne obstajajo oziroma so zaprti.

1 komentar:

Gio Ve pravi ...

Just to complete Your interesting report, please give a look at the collection of political borders in http://www.pillandia.blogspot.com
You'll find also the building of the frontier Gorizia-Nova Gorica at the page "Iugoslavia/Jugoslaavia" and, of course, the border Guatemale-El Salvador.
Best wishes!