sobota, 10. november 2007

Belize


Iz mehiskega mesta Chetumal sva vzela bus proti Belize city-ju in za 10 minut zamudila zadnjo barko proti otoku Caye Calcuer, zato sva prespala v Belize city-ju, mestu crncev in kitajcev, ki so v zameno za odplacilo dolga naselili celotni Belize in imajo monopol nad trgovinami in restavracijami po vsem Belizeju. Caye Calcuer je backpakerska Jamajka od koder so odlicne povezave za 2. najvecji koralni greben in ''blue hole'', za ceno od 100$ naprej. Vzela sva snorkljanje na treh lokacijah, kjer je bilo mozno plavati med koralami in se potapljati z mantami in drugimi ribami. Zvecer pa spet srecanje z domacini, ki prodajajo, kar ti srce pozeli...ampak za ceno drazje kot v Sloveniji. Domacini pa dan za dnem cakajo in cakajo, da bo s palme padlo kaksno pivo, cigaret ali Belizejski dolar, vendar so kljub temu prijazni, za zur in niso vsiljivi. Nato sledi vas Independence, ki lezi na jugu Belizeja, odkoder sva z barko prisla na obljubljeni rajski otok Placencia, kjer razen dragih cen, plaza ni bila nic posebnega (Tulum nas je prevec razvadil).
Zaradi edinega mejnega prehoda sva z ameriskimi ''school busi'' prisla v Punto gordo, zadnje vecje mesto, kjer se je cas ustavil pred 3. leti ob 2. popoldne, kjer sva uredila mejne obveznosti in z barko odplula v guatemalsko mesto Livingston.

1 komentar:

idnas pravi ...

Zdravo Uroš!
Fajn, da si se odločil za blog. Enega bralca si že pridobil. Komaj 2 tendna si na poti in že druga država... Poskušaj objaviti čimveč slik. Še naprej bon voyage... Lep pozdrav iz danes hladne Ljubljane! Sandi